Je bekijkt nu Maïs

Maïs

Voor oude culturen in Latijns-Amerika is maïs een symbool van welvaart.

Sinds de oudheid hadden de Azteken een sterke band met dit product, omdat ze het associeerden met leven en vruchtbaarheid. Tijdens hun festiviteiten voerden ze rituelen uit om een ​​goede oogst te garanderen.

Momenteel is het een basisproduct in de dagelijkse voeding van verschillende bevolkingsgroepen.

Varianten

In Latijns-Amerikaanse landen worden verschillende soorten maïs verbouwd, die zich onderscheiden door hun kleur, grootte, smaak, textuur en gebruik. Er is dus maïs om te braden, om te koken, om meel te maken, om maïs te poffen.

Met deze maïssoorten kun je verschillende gerechten bereiden zoals: Arepas, Cachapas, Tortilla, Polenta, Popcorn, Soepen, Koekjes, Cakes en Brood, en verschillende drankjes.

Momenteel breidt de consumptie ervan zich wereldwijd uit, als alternatief voedsel voor coeliakiepatiënten.

Industrieel gezien is maïs de basis voor de productie van meel, bier, olie, destillaten en ook voor de productie van zetmeel, maïszetmeel en siroop, het helpt bij de productie van biodiesel, gliserine en als vervanging voor plastic.

Met dit maïs product biedt de natuur ons, een leven in voorspoed.